Právnici žiadajú vyšetrovanie Trumpovho právnika Rudyho Giulianiho a pozastavenie jeho licencie

NETKY.SK • 22 Január 2021, 14:09 • 2 min
Právnici žiadajú vyšetrovanie Trumpovho právnika Rudyho Giulianiho a pozastavenie jeho licencie

Právnická skupina podala etickú sťažnosť na Rudyho Giulianiho, právnika bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Žiadajú o jeho vyšetrenie a pozastavenie licencie.

slovakia

left justify in out

Skupina Právnici brániaci americkú demokraciu, ktorej členmi sú aj bývalí sudcovia a federálni zástupcovia, sa v stredu obrátila na Výbor pre sťažnosti advokátov súdnictva v štáte New York. Giuliani podľa jej slov porušil pravidlá profesionálneho správania sa. Podali etickú sťažnosť na právnika bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. 

 

 „Giuliani stojí na čele celonárodnej verejnej kampane s cieľom presvedčiť verejnosť a súdy o masívnych podvodoch s voličmi a o ukradnutých prezidentských voľbách,“ uvádza vo svojej sťažnosti.

 

img


Vo svojej sťažnosti vyzývajú výbor, aby vyšetril Giulianiho konanie, vrátane jeho vyjadrení na zhromaždení pred priaznivcami Trumpa, ktorí neskôr vtrhli do Kapitolu Spojených štátov. Zároveň chcú, aby mal v čase akéhokoľvek vyšetrovania pozastavenú právnickú licenciu.

Vyšetrovanie by bolo prvým krokom v procese, ktorý by mohol viesť k odňatiu Giulianiho oprávnenia. V januári už na neho podal sťažnosť senátor štátu New York Brad Hoylman, ktorý žiadal o zváženie zmieneného kroku. Tiež Advokátska komora štátu New York začala vyšetrovanie, či by právnika nemala vyradiť zo svojich radov.

Podľa denníka The New York Times sa Giuliani vo svojej rozhlasovej relácii vo štvrtok vyjadril, že „celým účelom je zabrániť mi v uplatňovaní môjho práva na slobodu prejavu a obrane môjho klienta, pretože nemôžu pochopiť skutočnosť, že možno, len možno, sa môžu mýliť“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies