Prandelli chce proti Kostarike občerstvovacie pauzy

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 14:23 • 2 min
Prandelli chce proti Kostarike občerstvovacie pauzy

RECIFE - Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Cesare Prandelli verí, že funkcionári FIFA umožnia jeho tímu v piatkovom stretnutí na MS v Brazílii proti Kostarike občerstvovacie pauzy. Duel je na programe v Recife na štadióne Arena Pernambuco o 13.00 h tamojšieho času.

slovakia

left justify in out

Prandelli po štvrtkovom tréningu povedal, že podmienky v Recife sa menia každou minútou. Ako dôkaz uviedol meranie jeho asistentov, podľa ktorých sa teplota vzduchu v rozpätí 20 minút zmenila z 25 na 35 stupňov Celzia. Rovnaké to bolo aj s vlhkosťou vzduchu, ktorá stúpla z 55 na 70 percent.

 

"Podmienky budú veľmi náročné. Vo výhode bude samozrejme súper, ktorý je na takéto počasie zvyknutý. Ide aj o výbušnosť. Hráči z tímov z Južnej Ameriky majú v horúcom počasí lepšiu akceleráciu. Európske mužstvá lepšie bránia, viac vydržia v defenzíve, ale čo sa týka tempa, po tejto stránke vyhovuje počasie viac im," uviedol Prandelli, ktorý zaradil Kostariku medzi juhoamerické štáty aj napriek tomu, že leží v Strednej Amerike.

 

Kostarického kouča Jorgeho Luisa Pinta počasie niekoľko hodín pred zápasom vôbec nezaujímalo. "O počasie sa vôbec nestarám. Zaujíma ma jedine výkon môjho mužstva na trávniku. Ak budú podmienky našou výhodou, tým lepšie. Ale v Manaus, kde hrali Taliani svoj prvý zápas, bolo tiež horúco a vysoká vlhkosť vzduchu. A keď som si pozeral záznam z toho stretnutia, nevyzerali, že by im to robilo nejaké problémy," nechal sa počuť Pinto.

 

Predpoveď počasia pre Recife oznamovala na piatok dážď a teploty na hranici 30 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies