Pozrite si ktorá krajina je najnebezpečnejším miestom pre novinárov

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 07:58 • 2 min
Pozrite si ktorá krajina je najnebezpečnejším miestom pre novinárov

MEXIKO - Mexiko je pre novinárov jednou z najnebezpečnejších krajín na svete.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na správu Výboru pre ochranu novinárov (CPJ). "Endemická beztrestnosť umožňuje zločineckým skupinám, skorumpovaným verejným činiteľom a kartelom umlčiavať svojich kritikov," uvádza sa v správe CPJ o situácii v Mexiku, kde od roku 2010 zahynulo najmenej 50 novinárov a pracovníkov médií.

 

Len v priebehu marca a apríla došlo v Mexiku k vraždám štyroch novinárov, ktorí sa zaoberali prípadmi prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi. "Rozsudky v prípadoch vrážd novinárov sú zriedkavé, a keď sa aj vyskytnú, väčšinou sa týkajú len ich páchateľov," pričom úrady nepátrajú po motívoch týchto činov, uvádza sa ďalej v správe CPJ.

 

Podľa CPJ neschopnosť alebo neochota vyšetrovateľov dokázať priame prepojenie medzi vraždami a novinárskou prácou prispieva k udržiavaniu atmosféry beztrestnosti, ktorá v súvislosti s útokmi na novinárov v Mexiku už dlhé roky vládne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies