Pápež František ukázal, že sa vie právom naštvať

NETKY.SK • 2 Január 2020, 15:35 • 2 min
Pápež František ukázal, že sa vie právom naštvať

Hlava katolíckej cirkvi na verejnosti vystupuje láskavo a s úsmevom. Avšak počas návštevy betlehema, na Svätopeterskom námestí vo Vatikáne, úsmev z tváre pápeža Františka na niekoľko okamihov zmizol.

slovakia

left justify in out

 

To keď ho jedna žena drasticky potiahla za ruku, aby aj jej požehnal. 83-ročného pápeža zatiahla tak silno, že zatackal, a František si to rozhodne nenechal.

 

Rozhnevaný výraz

Betlehem umiestnený na Svätopeterskom námestí navštívil tradične v utorok večer pred poslednými okamihmi tohto roka k radosti veľkého davu Rimanov aj turistov pápež František. Návšteva sa samozrejme nemohla zaobísť bez žehnania veriacim, ktorí na pápeža nadšene volali.

 

Jedna zo žien dospela k presvedčeniu, že bez potrasenia ruky hlavou katolíckej cirkvi nesmie odísť. Keď ju František míňal, chytila ​​ho za ruku a silno pritiahla k sebe. Pápežovi v tej chvíli zmizol úsmev z tváre. Kým mu žena triasla pravicou, tresol ju niekoľkokrát po ruke a s rozhnevaným výrazom odišiel preč.

 

Hnev však bol určený len neodbytnej turistke či veriacej. Vzápätí pápež opäť nasadil úsmev a vítal sa s ďalšími ľuďmi. Pri sviatosti potom poukázal na to, že ľudia musia preukazovať viac solidarity.

 

 

Viac solidarity

"Už načúvanie je prejavom lásky. Mať čas na ostatné, rozprávať s nimi, spoznať rozjímavým pohľadom prítomnosť Boha v ich životoch, dokazovať skôr činmi ako slovami evanjelium nového života, to je pravá služba láske, ktorá mení realitu," povedal pápež.

 

Pápežova usmievavá ústretovosť má dávať najavo, že František I. je síce pontifex, ale zároveň je človekom. Pohoršenie nad neurvalosťou jednej z jeho fanúšičiek tento obraz rozhodne nepoškodí, skôr naopak. Všetko má svoje medze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies