Pozor! V niektorých smartfónoch môže byť nainštalovaný falošný Facebook s vírusom

NETKY.SK • 8 September 2015, 08:41 • 2 min
Pozor! V niektorých smartfónoch môže byť nainštalovaný falošný Facebook s vírusom

BRATISLAVA - Bezpečnostní experti zo spoločnosti G Data odhalili závadný softvér, ktorý sa môže nachádzať v niektorých telefónoch.

slovakia

left justify in out

V niektoých smartfónoch sa môže nachádzať predinštalovaný škodlivý softvér. Výskumníci zachytili niektoré tipy telefónov s androidom, v ktorých bola preprogramovaná pôvodná aplikáca facebook. 

 

Zistili, že aplikácia je plne funkčná, no na pozadí vykonáva škodlivú činnosť. Aplikácia je podľa vyjadrení bezpečnostnej spoločnosti nevhodne naprogramovaná. Údaje sú odosielané na server v nezašifrovanej forme. Vďaka tejto chybe môže ktokoľvek dostať informácie získané z telefónu. 

 

Aplikácia môže inštalovať ďalšie nechcené aplikácie, odosielať SMS správy, prostredníctvom GPS presne lokalizovať zariadenie, nahrávať telefonické hovory a iné škodlivé procesy.

 

Aplikácia Facebook je súčasťou základného softvéru zariadenia, takzvaného firmvéru. Nie je ju tak možné bežným spôsobom odstrániť. V niektorých prípadoch je potrebné zariadenie odomknúť za účelom získania takzvaných root oprávnení.

 

Zoznam typov smartfónov, kde sa našla falošná aplikácia:

 

Xiaomi MI3

Huawei G510

Lenovo S860

Alps A24, 809T, H9001, 2206, PrimuxZeta, N3, ZP100, 709, GQ2002 a N9389

Andorid P8

ConCorde SmartPhone6500

DJC touchtalk

ITOUCH

NoName S806i

SESONN N9500 a P8

Xido X1111



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies