POZOR: Premiér sa opäť vyjadril, či prinúti Slovákov k povinnému očkovaniu

NETKY.SK • 14 November 2020, 16:53 • 2 min
POZOR: Premiér sa opäť vyjadril, či prinúti Slovákov k povinnému očkovaniu

Predseda vlády Igor Matovič sa vyjadril k povinnému očkovaniu. Zdôraznil, že väčšina ľudí ma za sebou množstvo očkovaní. Čaká nás pravdepodobne nasledovná cesta.

slovakia

left justify in out

Matovič na sociálnej sieti striktne odmnietol, že očkovanie proti COVID-19 bude povinné. „Napriek tomu, že sme to opakovane s Marekom Krajčim povedali, naďalej mnohí zlomyseľne šíria blud o chystanom povinnom očkovaní,“ napísal s tým, že dokonca nad povinnosťou ani nikdy neuvažovali.

 

 

„Samozrejme, bolo by skvelé a úplný sen epidemiológov pre zvládnutie pandémie, aby sa dali zaočkovať vakcínou všetci,“ napísal s dôvetkom, že to by vzhľadom k tomu, že ľudia sú rôzni, nebolo možné.

 

Naznačil, že sme európskou raritou, kde najviac ľudí „verí rôznym hoaxom o chrípočke, či bromhexine s vodkou. Za takej situácie je, myslíme si, omnoho lepšie pre dosiahnutie úspechu, poctivo ľuďom vysvetľovať prínos očkovania“.

 

Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností je presvedčený, že práve cesta vysvetľovania má cenu. Nazdáva sa, že ak sa ako spoločnosť dáme na cestu argumentov, ktorými vyvrátime hoaxy, budeme o to viac úspešnejší.

 

 

„Len poctivými argumentami dosiahneme pochopenie, že rozhodnutie o vakcinácii nie je len o rozhodnutí mladého slobodného človeka, ale aj o ochrane zdravia a života jeho mamy, otca, starých rodičov či známeho s rakovinou, obezitou, cukrovkou, či poruchou imunitného systému,“ dodal s dôvetkom, že naše rozhodnutie zasahuje aj iných.

 

Líder vlády je však realistický, a vie, že nepresvedčí všetkých. „Viem, že napriek všetkému sa nakoniec mnohí z nás rozhodnú pre nezaočkovanie. Nuž, môže nám to byť mnohým ľúto, ale bude to ich slobodná voľba. A dôkaz toho, že sme ich nedokázali presvedčiť,“ uzavrel, ale zdôraznil, že väčšina ľudí prešla množstvom očkovaní a nič zlého sa im nestalo. Proti pandémii sa chránime aj dezinfekciou a rúškami. Nájdete ich aj na shop.netky.sk

 

Prečítajte si aj o počte nárastov v piatok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies