Arsenal poslal tretiu ponuku za Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 15:45 • 2 min
Arsenal poslal tretiu ponuku za Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier

LONDÝN - Anglický futbalový klub FC Arsenal poslal West Hamu vylepšenú ponuku za jeho kapitána Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Anglický futbalový klub FC Arsenal poslal West Hamu vylepšenú ponuku za jeho kapitána Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier. Je to už tretia ponuka Arsenalu, ktorá by spravila z dvadsaťštyriročného stredopoliara najdrahšieho britského hráča v histórii. Prvé dve West Ham zamietol.

 

Podľa anglických médií ponúkajú "kanonieri" 100 miliónov hneď a ďalších päť po splnení bonusov. Arsenal sa snaží uzavrieť transfer čo najskôr, keďže o Ricea sa intenzívne zaujíma aj konkurenčný Manchester City. Arsenal doteraz zaplatil najviac za Nicolasa Pepeho, ktorý prišiel v roku 2019 za 84 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar Rice sa z akadémie West Hamu postupne prepracoval medzi najlepších hráčov klubu a odtiaľ aj do anglickej reprezentácie.

 

img

Declan Rice pomohol doviesť West Ham k víťazstvu vo finále Konferenčnej ligy tento mesiac.

 

Za "kladivárov" odohral 245 zápasov, strelil 15 gólov a pridal 13 asistencií. V skončenej sezóne s nimi vyhral Európsku konferenčnú ligu. V národnom drese nastúpil na 41 duelov a trikrát skóroval. O jeho služby sa zaujímajú aj Bayern Mníchov, Chelsea, Newcastle a Manchester United. Rice je iba tretí kapitán West Hamu v histórii, ktorý zdvihol nad hlavu významnú trofej. Víťazstvom nad Fiorentinou 2:1 vo finále EKL v Prahe ukončil klub desaťročia čakania na úspech. Predtým sa ako kapitáni tímu tešili Bobby Moore z víťazstva v FA Cupe 1964 a PVP 1965 a po ňom už iba Billy Bonds z prvenstva v FA Cupe v rokoch 1975 a 1980. "Gunners" by mali v najbližších dňoch dotiahnuť aj prestup Kaia Havertza z Chelsea, ktorý už cez víkend absolvoval lekársku prehliadku. Rokujú aj s Ajaxom Amsterdam o príchode obrancu Jurriena Timbera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies