Taliansko nezvládlo kvalifikáciu na MS, zahrá si len baráž!

NETKY.SK • 16 November 2021, 09:47 • 2 min
Taliansko nezvládlo kvalifikáciu na MS, zahrá si len baráž!

BELFAST – Úradujúci majstri Európy z Talianska včera zažili poriadny šok. Vo včerajšom poslednom zápase kvalifikačnej skupiny C o postup na majstrovstvá sveta v Katare nedokázali poraziť Severné Írsko a v tabuľke ich predbehli Švajčiari, ktorí sa tak tešia z priameho postupu.

slovakia

left justify in out

Pred posledným kolom mali oba celky na konte 15 bodov, Taliansko sa však mohlo pochváliť lepším skóre. Tréner Mancini musel pred duelom v Belfaste obhajovať fakt, že jeho tímu došiel po európskom šampionáte dych. Do zápasu nasadil zostavu bez hrotovej deviatky a Lorenzo Insigne neodvádzal na pozícii falošného zakončovateľa toľko kvalitnej práce ako na kraji útoku. Squadra síce mala jasnú prevahu a hráči mali často loptu na nohách, ku gólu to však neviedlo.

 

 

V 25. minúte neuspel v šanci Barella, dorážku netrafil ani Insigne a o pár minút neskôr sa do šestnástky dostal Chiesa. Íri predviedli defenzívny výkon a v útoku nepredviedli takmer nič, v 91. minúte však mohli streliť gól po protiútoku Washingtona. Zápas sa tak skončil bezgólovou remízou.

 

 

Švajčiarsko nastupovalo do zápasu s Bulharskom s vedomím, že ak chce postúpiť na záverečný turnaj, musí zvíťaziť. Reprezentanti krajiny helvétskeho kríža začali pociťovať nervozitu, pretože 1. polčas gól nepriniesol. Po zmene strán však rozbehli ofenzívny koncert a po góloch Okafora, Vargasa, Ittena a Freulera oslavovali priamy postup na MS.

 

Pre Talianov to znamená účasť v baráži, na ktorú nemajú dobré spomienky. V roku 2017 prekvapivo nezvládli dvojzápas so Švédskom a chýbali na majstrovstvách sveta v Rusku. Mancini následne odštartoval revolúciu, ktorá viedla k zisku európskeho titulu.

 

 

„Je to komplikované, ale v porovnaní so Švajčiarskom máme na konte o dva góly viac. Do Belfastu pôjdeme za víťazstvom, to je naša úloha. Dúfame, že Bulharsko odohrá skvelý zápas. Musíme opäť načerpať sily, máme za sebou náročné obdobie. Treba si veriť, aj keď nám veci nevychádzajú podľa predstáv. Na svetový šampionát sa dostaneme, som si tým istý,“ prezradil tréner pred zápasom v Severnom Írsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies