Pozor na špekačky: Budú ich vyrábať aj bez mäsa!

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 08:55 • 2 min
Pozor na špekačky: Budú ich vyrábať aj bez mäsa!

BRATISLAVA - Na slovenský potravinový trh sa môžu už čoskoro podľa denníka SME dostať špekáčiky, ktoré nebudú obsahovať žiadne mäso, ale len separát.

slovakia

left justify in out

Ide o zvyšky z kurčiat alebo prasiat, ktoré sa po oddelení kvalitného mäsa pretlačia cez mriežku so zhruba milimetrovými dierkami. Kým dnes musia byť v špekáčiku aspoň dve pätiny bravčového alebo hovädzieho mäsa, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) navrhol, aby stačil aj lacný hydinový separát. Takýto špekáčik má dostať prívlastok "hydinový". Podľa návrhu nebude musieť obsahovať skutočné hydinové mäso. Ministerstvo pôdohospodárstva povedalo, že návrh prebrali od Únie hydinárov Slovenska, ktorá zastupuje asi dvadsať hydinárskych firiem a medzi nimi aj najväčšieho spracovateľa hydiny na Slovensku - Hyzu zo skupiny Agrofert českého ministra financií Andreja Babiša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies