VIDEO V Slovenskom raji horí: Požiar v lokalite Hranovnické pleso sa hasičom už podarilo zlikvidovať

NETKY.SK • 2 September 2015, 12:24 • 2 min
VIDEO V Slovenskom raji horí: Požiar v lokalite Hranovnické pleso sa hasičom už podarilo zlikvidovať

HRANOVNICA - Požiar rúbaniska na Babej hore v katastri obce Oravská Polhora v okrese Námestovo zlikvidovali hasiči dnes tesne po 15. hodine. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

slovakia

left justify in out

Požiar podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Miroslavy Ondrichovej hasičom ohlásili v pondelok 31. augusta okolo 13. hodiny. "Pre silný vietor sa rýchlo rozširoval. V pondelok zasahoval pri hasení požiaru aj vrtuľník letky Ministerstva obrany (MO) SR. Pri požiari zasahovali profesionálni hasiči z Námestova, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí STRED z Banskobystrického kraja. Ďalej aj dobrovoľní hasiči z Námestova a z obcí Oravská Polhora, Zubrohlava a aj ďalší dobrovoľní hasiči," uviedla Ondrichová. 

 

Na mieste zasahovali hasiči z Tvrdošína, dobrovoľní hasiči, vrtuľník letky Ministerstva obrany z Prešova a modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí STRED a VÝCHOD.

 

Pripomenula, že hasenie požiaru sťažoval strmý, pre hasičskú techniku ťažko dostupný terén a v predchádzajúcich dvoch dňoch ho komplikoval aj silný vietor a horúčavy. "Poveternostné vplyvy dnes prestali hasenie požiaru sťažovať, nakoľko prišlo ochladenie a začalo aj mrholiť. Hasiči už iba dohášali lokálne ohniská,“ dodala hovorkyňa KR HaZZ v Žiline s tým, že pri požiari sa nikto nezranil a príčina jeho vzniku je v štádiu zisťovania.

 

 

S hasením požiaru pomáhal aj vrtuľník Ozbrojených síl SR s bambi vakom, ten však svoju prácu okolo obeda skončil. Oheň sa začal šíriť v utorok (1.9.) v dopoludňajších hodinách, na mieste aj dnes zasahovalo viac ako 40 príslušníkov HaZZ so 17 kusmi hasičskej techniky z uvedených hasičských staníc a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom. Pomáhali im tiež dobrovoľní hasiči z obcí Hranovnica a Vernár. Prácu hasičom komplikoval najmä ťažko dostupný terén a silný vietor. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru, ktorý zasiahol približne dva hektáre lesného borovicového porastu, zatiaľ nie sú známe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies