Požiar v čínskej reštaurácii spôsobila neutesnená tlaková nádoba

NETKY.SK • 11 Október 2015, 09:18 • 2 min
Požiar v čínskej reštaurácii spôsobila neutesnená tlaková nádoba

PEKING - K sobotňajšiemu výbuchu v čínskej reštaurácii, pri ktorom zahynulo 17 ľudí, prišlo po tom, čo sa pri kontakte s ohňom vznietila tlaková nádoba na skvapalnený plyn. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu prišlo v sobotu predpoludním v malej súkromnej reštaurácii v meste Wu-chu, približne 350 kilometrov západne od Šanghaja.

 

Podľa predbežného vyšetrovania nebola tlaková nádoba s kvapalným plynom dostatočne utesnená. Keď sa dostala do kontaktu s otvoreným ohňom, vybuchla.

 

Reštaurácia bola jednou z mnohých v úzkej, približne 50 metrov dlhej uličke. "Keď vypukol požiar, ľudia z okolitých reštaurácií vybehli von a snažili sa uhasiť oheň hasiacimi prístrojmi. Bolo tam však veľmi veľa dymu a plamene zablokovali vchod," povedal pre AP pracovník z vedľajšej prevádzky.

 

V auguste zahynulo 160 ľudí vrátane hasičov pri dvoch obrovských výbuchoch v sklade s nebezpečnými chemikáliami v severozápadnom čínskom meste Tchien-ťin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies