Požiar garáže a rodinného domu v obci Jazernica, okres Turčianske Teplice

NETKY.SK • 5 September 2023, 17:45 • 2 min
Požiar garáže a rodinného domu v obci Jazernica, okres Turčianske Teplice

Včera krátko po 22:00 bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar garáže v obci Jazernica, okres Turčianske Teplice.

slovakia

left justify in out

Zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach, z Hasičskej stanice v Martine, z Hasičskej stanice v Žiline a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Jazernica, Mošovce, Dolná Štubňa, Turany, Sučany, Slovenské Pravno a Malý Čepčín. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar garáže a dvoch osobných motorových vozidiel, od ktorej sa počas hasenia požiar rozšíril na rodinný dom. Objekt rodinného domu bol odpojený od prívodu elektrickej energie. Na miesto bola privolaná posádka Záchrannej zdravotnej služby na skontrolovanie zdravotného stavu majiteľov. Na hasenie z exteriéru bolo nasadených 6 vodných prúdov z cisternových automobilových striekačiek. Voda na hasenie bola dopĺňaná z miestneho vodného toku. Hasiči požiar lokalizovali krátko pred 23:00 Postupným rozoberaním zasiahnutých konštrukcií a  vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru s ich následným hasením bol požiar krátko pred 24:00 zlikvidovaný. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Priestory po požiari boli prekontrolované termokamerou a odovzdané na dohľad miestnej jednotke Dobrovoľného hasičského zboru obce Jazernica. Pre zistenie a vyšetrenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a Polícia SR. Zasahovalo 10 profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov  s 14-imi kusmi hasičskej techniky. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Výška škody bola odhadnutá na cca 95 tisíc €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
HaZZ Žilina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies