Pozemkový fond v roku 2009 hospodáril so ziskom 4,53 milióna eur

NETKY.SK • 3 November 2010, 12:11 • 2 min
Pozemkový fond v roku 2009 hospodáril so ziskom 4,53 milióna eur

Pozemkový fond v roku 2009 hospodáril so ziskom 4,53 milióna eur

slovakia

left justify in out

img

Slovenský pozemkový fond (SPF) zaznamenal v roku 2009 výnosy na úrovni 19,78 milióna eur a náklady v hodnote 15,25 milióna eur. "Pozemkový fond za vlaňajšok vykázal hospodársky výsledok po zdanení vo výške 4,53 milióna eur," konštatuje sa v materiáli, ktorý prerokovala a schválila na svojom dnešnom rokovaní vláda SR.
      Uvedený hospodársky výsledok SPF za rok 2009 navrhlo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR prerozdeliť tak, že 2 milióny eur sa účelovo vyčlenia na financovanie škôd vzniknutých záplavami a na práce súvisiace s ich verifikáciou. Suma 2,53 milióna eur sa má previesť do rezervného fondu SPF, aby vznikla rezerva na vyplácanie oprávnených osôb - reštituentov, ktorí nebudú súhlasiť s poskytnutím náhradného pozemku.
      SPF je právnickou osobou, ktorá spravuje vymedzené poľnohospodárske a lesné nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu. Môže najmä bezodplatne prevádzať nehnuteľnosti z vlastníctva štátu do vlastníctva reštituentov na účely reštitučných náhrad, odplatne prevádzať majetok na účely privatizácie, predávať pozemky a poskytovať náhradné pozemky na účely usporiadania vlastníctva v zriadených záhradkárskych osadách, ako aj prenajímať nehnuteľnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies