Povodňová situácia na Labe je stále zložitá, v Magdeburgu rieka klesá

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 11:39 • 2 min
Povodňová situácia na Labe je stále zložitá, v Magdeburgu rieka klesá

BERLÍN - Uzavretie mosta na Labe v nemeckom Sasku-Anhaltsku - nevyhnutné kvôli povodňovej situácii - spôsobilo dnes ďalšie meškania vlakov, najmä ICE vlakov medzi Berlínom a Kolínom, ako aj medzi Berlínom a Frankfurtom nad Mohanom.

slovakia

left justify in out

Presmerovaním vlakov by mohli vzniknúť až trojhodinové meškania, informovala agentúra DPA. Hovorca železníc uviedol, že zatiaľ nevedia, dokedy bude most uzavretý.

Po pretrhnutí hrádze na rieke Labe pri Fischbecku v Sasku-Anhaltsku sa počas dnešného dňa voda naďalej rozlievala. Nemecká armáda sa znovu pokúsi uzavrieť poškodené miesta hrádze. Práce tu prerušili v noci nadnes, zhruba o polnoci.

Vrtuľníky nemeckej armády budú zhadzovať veľké balíky piesku. Tým by sa malo prinajmenšom dosiahnuť obmedzenie množstva ďalej prenikajúcej vody. Cestu medzi Jerichowom a Fischbeckom už zaplavilo a voda postupuje do mesta Jerichow.

Kritická situácia bola aj v transformovni v Sandau, ktorá zásobuje elektrinou Havelberg a časti Brandenburska. Zariadenie sa však podarilo zabezpečiť pred povodňou.

V sasko-anhaltskom kraji Stendal bolo na riešenie situácie nasadených 2800 ľudí, z toho vyše 1000 vojakov. Okrem toho sa do prác zapojilo zhruba 2400 dobrovoľníkov. Doteraz tu evakuovali takmer 8000 ľudí, ďalších 3300 sa na evakuáciu pripravilo. V Magdeburgu hladina rieky Labe už klesá.

Povodňová vlna postupuje ďalej na sever Nemecka, zanechávajúc za sebou množstvo zničených lokalít. Ozývajú sa aj prvé hlasy, aby boli po katastrofe vyvodené dôsledky.

Na záplavy sa teraz chystajú najmä v Brandenbursku a Šlezvicku-Holštajnsku. Ozývajú sa prvé hlasy, aby boli po katastrofe vyvodené dôsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies