Povodne z tropickej búrky Nock-ten majú už najmenej 25 obetí

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 08:31 • 2 min
Povodne z tropickej búrky Nock-ten majú už najmenej 25 obetí

Povodne z tropickej búrky Nock-ten majú už najmenej 25 obetí

slovakia

left justify in out

img

Silné búrky a dažde, ktoré vyvolali povodne a už tretí deň sužujú severovýchod Filipín, zaplavili domovy približne pol milióna ľudí, pričom živel si vyžiadal už najmenej 25 obetí. Ďalších najmenej 31 ľudí je nezvestných, informovali dnes miestne úrady.
      Tropická búrka Nock-ten so sebou priniesla daždivé počasie, ktoré spôsobilo záplavy. Tie postihli približne polovicu obyvateľov provincie Albay na východe Filipín. Ľudia hľadali útočisko v kostoloch a v nezaplavených obecných budovách.
      Ako uviedol predstaviteľ regionálneho úradu civilnej obrany Rafaelito Alejandro, najmenej 20 ľudí zahynulo v oblasti Bicol v provincii Albay, keď ich zavalila zosúvajúca sa pôda. Ďalší dvaja prišli o život v provincii Cavite južne od metropoly Manila a po jednej obeti hlásia provincie Quezon, Marinduque a Iloilo.
      Väčšina z nezvestných sú chudobní rybári, ktorých pravdepodobne pohltilo rozbúrené more.
      Z potopeného rybárskeho člnu s 32 mužmi na palube dnes v provincii Masbate vytiahli záchranári len desať rybárov. Ďalší sú nezvestní, uviedla agentúra AP.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies