Povodne v Číne, Pakistane a Severnej Kórei dosiahli obrovské rozmery

NETKY.SK • 10 August 2010, 11:31 • 2 min
Povodne v Číne, Pakistane a Severnej Kórei dosiahli obrovské rozmery

Povodne v Číne, Pakistane a Severnej Kórei dosiahli obrovské rozmery

slovakia

left justify in out

Čínski záchranári našli v budove zrútenej pod zosuvmi blata muža, ktorý prežil vyše 50 hodín pod troskami. Bol slabý, ale dýchal normálne. 52-ročného muža objavili pátracie psy.
      Po silných dažďoch a zosuvoch pôdy v provincii Kan-su na severozápade krajiny zahynuli stovky ľudí a vyše 1100 je stále nezvestných, uviedla dnes tlačová agentúra AP
      OSN odhaduje, že doteraz najhoršie povodne postihli v Pakistane 13,8 milióna ľudí. Prekonali sa tak celkové čísla z troch nedávnych obrovských nešťastí - cunami v Indickom oceáne v roku 2004, zemetrasenie v Kašmíre v roku 2005 a tohtoročné zemetrasenie na Haiti.
      Počet obetí prívalových povodní v indickom Kašmíre stúpol na 165 osôb. Tisíce vojakov a príslušníkov polovojenských jednotiek pokračujú v čistení prístupových ciest v postihnutom regióne Ladakh. Približne 200 ľudí je stále nezvestných.
      Pakistanské mesto Muzaffargarh, ktoré má 250.000 obyvateľov, dnes masovo opúšťali ľudia a bol tam chaos. Úrady v pondelok večer použili amplióny na mešitách, aby obyvateľov varovali.
      Záchranári sa nedokázali dostať k 600.000 ľuďom, ktorí ostali izolovaní v severozápadnom údolí Svát. Mnohí ľudia sa tu stále len zotavujú z prudkých bojov medzi armádou a povstalcami z Talibanu, ku ktorým došlo na jar.
      V severokórejskom meste Šinidžuu, ktoré leží pri hranici s Čínou, poskytli vo verejných budovách prístrešie asi 10.000 ľuďom. V zbedačenej krajine zničili povodne tisícky domov. Rieka Amnok-kang dosiahla najvyššiu hladinu za 15 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies