Strana SaS pripomína, že sloboda a demokracia nie sú ani v súčasnosti samozrejmosťou

NETKY.SK • 16 November 2021, 14:59 • 2 min
Strana SaS pripomína, že sloboda a demokracia nie sú ani v súčasnosti samozrejmosťou

BRATISLAVA - Strana SaS kritizuje, že niektorí ľudia využívajú slobodu na vyvolávanie agresivity a podporovanie nenávisti.

slovakia

left justify in out

Sloboda a demokracia nie sú podľa strany SaS ani v súčasnosti samozrejmosťou. November '89 bol podľa SaS spojený s túžbou po slobode a po tom, čo prináša, teda možnosť cestovať, zhromažďovať sa, povedať svoj názor, ale hlavne slobodne voliť. Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík v stanovisku pripomenul, že aj dnes sme v období, ktoré môžeme prirovnať k podobnému míľniku.

 

 

"Boli sme nútení sa svojej slobody čiastočne a na malú chvíľu vzdať, avšak pre niečo dôležitejšie – pre zdravie a životy nás všetkých. Hoci aj spomienka na November '89 nám ukazuje, že sloboda nie je nič samozrejmé, mnohí k nej dnes pristupujú s ľahkovážnosťou a prekrúcajú základnú rovnicu - že moja sloboda sa končí tam, kde obmedzuje slobodu druhého," skonštatoval Laurenčík.

 

img

 

SaS vyhlásila, že si nesmieme nechať zobrať odkaz Novembra '89 stranami z opozície, "ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám".

 

Prečítajte si: Štefan Hamran: Ak bude v stredu narušený verejný poriadok, polícia bude konať!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies