Povodne a zosuvy pôdy na západe krajiny majú ďalších 51 obetí

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:01 • 2 min
Povodne a zosuvy pôdy na západe krajiny majú ďalších 51 obetí

Povodne a zosuvy pôdy na západe krajiny majú ďalších 51 obetí

slovakia

left justify in out

Ďalších najmenej 51 obetí si na západe Číny vyžiadali silné dažde, informovali dnes štátne médiá najľudnatejšej krajiny sveta.
      Povodne a zosuvy pôdy spôsobené intenzívnou zrážkovou činnosťou si v Číne tento rok vyžiadali vyše 2000 mŕtvych.
      Ako uviedla tlačová agentúra Sinchua, búrky v prefektúre Lung-nan v odľahlej a chudobnej provincii Kan-su pripravili o život 36 ľudí, pričom 23 ďalších je nezvestných. Kvôli hroziacim zosuvom pôdy a zvyšujúcim sa hladinám riek evakuovali 120.000 ľudí.
      Susedný okres Čou-čchü zaplavila tento mesiac lavína bahna po neobvykle silnom daždi. Počet obetí v tejto oblasti vzrástol na 1254, pričom stovky ľudí zostáva nezvestných. Tento týždeň očakávajú v Čou-čchü ďalšiu vlnu daždivého počasia.
      V južnej časti provincie S'-čchuan zaznamenali zosuvy pôdy, ktoré si vyžiadali 15 obetí - najviac v okrese Wen-čchuan, ktoré bolo epicentrom ničiaceho zemetrasenia spred dvoch rokov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies