Povodňami zasiahnutým obyvateľom Balkánu pomohli vojenskí veteráni

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 10:35 • 2 min
Povodňami zasiahnutým obyvateľom Balkánu pomohli vojenskí veteráni

BRATISLAVA - Vojenskí veteráni zo Slovenska, ktorí v minulosti slúžili v operáciách a misiách na Balkáne, pomohli obyvateľom tohto polostrova, ktorý v uplynulých dňoch postihli záplavy.

slovakia

left justify in out

Vďaka zbierke, ktorú zorganizoval veterán z operácií KFOR a UNPROFOR Oto Beňo, dostali obyvatelia Smederevskej Palanky a srbskej obce Lubovija ventilačné systémy na vysušovanie domov, dve stovky prikrývok, pracovné obleky a rukavice, oblečenie pre deti, ale aj dezinfekčné prostriedky.
      

"Z médií sme sa dozvedeli, že v záplavami postihnutej časti Balkánu to vyzerá ako keby ho opäť zničila vojna. Nedokázali sme to odignorovať, pretože my sme v  skutočnej vojne na Balkáne naozaj boli a vieme, čo si tamojší ľudia vytrpeli. Preto sme sa im rozhodli aspoň takýmto spôsobom pomôcť." uviedol Beňo. V skupine organizátorov bol aj doteraz aktívne slúžiaci ženista zo Serede Milan Fojtík, ktorý má za sebou misie nielen na Balkáne, ale aj v Eritrei či v Afganistane. "Poslaním vojaka je pomáhať a preto sme nemohli konať inak," zdôraznil Fojtík.
      

Na humanitárnej akcii sa podieľalo aj Občianske združenie srbsko-slovenského priateľstva, Evanjelická diakonia na Slovensku, ale aj Ústredie ekumenickej pastoračnej služby Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR.
      

 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies