Považskobystričania najazdili na zdieľaných bicykloch 48.293 kilometrov

NETKY.SK • 15 Marec 2023, 10:30 • 2 min
Považskobystričania najazdili na zdieľaných bicykloch 48.293 kilometrov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Počas šiestich mesiacov minulého roka Považskobystričania najazdili na zdieľaných bicykloch 48.293 kilometrov. Informoval o tom Radovan Čmelo z Dopravného podniku mesta Považská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Bikesharing spustila radnica v spolupráci s dopravným podnikom v polovici minulého roku. "Pri spustení sme nemali veľké očakávania, keďže sme išli do novinky v meste a nevedeli sme, ako zareagujú občania. Obrovský záujem nás prekvapil. Celkovo sme mali takmer 26.000 výpožičiek bicyklov. Spoločnosť, cez ktorú službu zabezpečujeme, vyhodnotila náš projekt pri spustení ako najúspešnejší v rámci celého portfólia bikesharingu, ktorý zastrešujú," skonštatoval Čmelo s tým, že novú sezónu bikesharingu spustia v meste 1. apríla.

 

Najvyužívanejšia trasa bikesharingu ide stredom mesta, zo sídliska SNP popri riečke Domanižanka cez centrum na železničnú stanicu, respektíve cez Kukučínovu ulicu na autobusovú stanicu. Cyklisti boli na zdieľaných bicykloch aj v obciach Prečín, Sverepec, ale aj v Bytči a v Púchove. "Keďže niektoré bicykle boli požičané viac ako 500-krát, zimné obdobie sme využili na ich kompletný servis. Taktiež sme dopĺňali nové virtuálne stanovištia. Dali sme tvorcom aplikácie požiadavku na odmeňovanie využívateľov služby za odloženie bicykla na určené miesto. Veríme, že to stihnú zrealizovať do spustenia druhej sezóny," uzavrel Čmelo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies