Potravinová expertka OSN varuje pred vplyvom zmeny klímy na poľnohospodárstvo

NETKY.SK • 3 November 2015, 18:50 • 2 min
Potravinová expertka OSN varuje pred vplyvom zmeny klímy na poľnohospodárstvo

ŽENEVA - Extrémnejšie počasie, vyššie teploty, záplavy, suchá a zvyšujúce sa hladiny morí spojené so zmenou klímy ohrozujú v dlhodobom meradle prístup ľudí k potravinám, varovala dnes osobitná spravodajkyňa OSN pre právo na jedlo Hilal Elverová.

slovakia

left justify in out

Expertka OSN ďalej predpovedala, že negatívny vplyv klimatických zmien na poľnohospodárstvo môže do roku 2080 spôsobiť podvýživu u ďalších 600 miliónov ľudí, informuje agentúra AP.

 

Elverová preto odporúča posun od rozsiahleho industriálneho poľnohospodárstva k "agroekológii", ktorá podporuje lokálne dostupné potraviny, malých farmárov a životné prostredie. Uviedla to v dnešnom vyhlásení, ktoré zverejnila pred decembrovou klimatickou konferenciou v Paríži.

 

Väčšina klimatológov sa zhoduje na tom, že klíma sa do značnej miery mení vplyvom nahromadených plynov pohlcujúcich teplo, ktoré vznikajú spaľovaním uhlia, ropy a zemného plynu. S týmto tvrdením nesúhlasí viacero verejných predstaviteľov a klimatológov, pripomenula AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies