Potopila sa nákladná loď severne od Škótska, pracovalo na nej 7 Poliakov

NETKY.SK • 5 Január 2015, 07:40 • 2 min
Potopila sa nákladná loď severne od Škótska, pracovalo na nej 7 Poliakov

LONDÝN - Britské záchranné tímy dnes pokračovali v pátraní po ôsmich nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa prevrátila v sobotu pri severnom pobreží Škótska.

slovakia

left justify in out

Tvorilo ju sedem Poliakov a jeden Filipínec, uviedol hovorca nemeckej lodnej spoločnosti, ktorá ju prevádzkovala. Povedal, že loď nevyslala núdzový signál. Trup 83 metrov dlhej lode Cemfjord, ktorá viezla náklad cementu z dánskeho Salborgu do Runcornu na západnom pobreží Anglicka, už dnes nebol vôbec viditeľný, potopil sa, informovala námorná a pobrežná agentúra. Na prevrátenú loď registrovanú na Cypre upozornil v sobotu trajekt, z ktorého ju zbadali.

      

Pri južnom pobreží Anglicka, v prielive Solent, ktorý oddeľuje ostrov Wight od pevniny, uviazla v sobotu na plytčine veľká nákladná loď špecializovaná na prevážanie vozidiel Höegh Osaka s 1000 autami na palube. Z prístavu Southampton ich viezla do Nemecka.
      

Jej 25-člennú posádku evakuovali, lodi však nepomohol ani príliv. Zostala uväznená a naklonila sa v 45-stupňovom uhle. Na jej vyslobodenie zavolali lodného operátora Svitzer.Loď je registrovaná v Singapure a dlhá 180 metrov. Jej majiteľ, lodná spoločnosť Höegh Autoliners, uviedol, že uviaznutej lodi pomáhajú v súčasnosti štyri remorkéry Svitzeru. Potvrdili mu, že loď nenaberá vodu.

 

Pátranie po potopenej lodi na noc prerušili

Britské záchranné tímy prerušili v nedeľu večer pátranie po ôsmich nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa v sobotu prevrátila pri severnom pobreží Škótska. Informovala o tom agentúra DPA.
      

"Pátranie sme na noc prerušili," uviedla nemecká spoločnosť Brise, ktorá loď Cemfjord prevádzkuje. Posádku lode tvorilo sedem Poliakov a jeden Filipínec. Prevrátený trup 83 metrov dlhej lode spozorovali z prechádzajúceho trajektu v piatok asi 24 kilometrov severovýchodne od mesta Wick. Loď, ktorá viezla 2000 ton cementu z dánskeho Salborgu do Runcornu na západnom pobreží Anglicka, sa medzitým bez stopy potopila.
      

Podľa spoločnosti Brise prehľadávalo oblasť až do zotmenia námorné plavidlo HMS Somerset spolu s lietadlom. Britská námorná a pobrežná stráž informovala, že na pátracej operácii sa zúčastnili aj tri vrtuľníky a štyri záchranné člny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies