Z potápajúceho sa trajektu v Indonézii sa podarilo zachrániť najmenej 155 ľudí

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 07:30 • 2 min
Z potápajúceho sa trajektu v Indonézii sa podarilo zachrániť najmenej 155 ľudí

JAKARTA - Najmenej 155 ľudí sa podarilo zachrániť z potápajúceho sa trajektu, ktorý narazil na útes pri pobreží indonézskej provincie Sulawesi. Počet obetí nešťastia stúpol na 34, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Trajekt mal podľa zoznamu cestujúcich a nákladu oficiálne prevážať len zhruba 140 pasažierov a približne 150 motorových vozidiel. K nehode došlo podľa miestnych úradov v dôsledku nepriaznivého počasia.

Niekoľko pasažierov skočilo do vody po tom, čo sa plavidlo začalo nakláňať. Záchranné tímy evakuovali osoby z paluby trajektu, ktorý uviazol zhruba 300 metrov od pobrežia.

 

Na videozáznamoch bolo vidieť pasažierov v oranžových záchranných vestách, ako visia na jednej strane plavidla, kým sa k nim približoval záchranný čln. Niektorí zo zachránených pasažierov kričali: "Boh je veľký."

 

 

img

Foto: SITA

 

 

K najnovšiemu nešťastiu došlo len niekoľko týždňov po tom, ako sa potopil preplnený trajekt na sumatrianskom jazere Toba, čo si vyžiadalo viac než 200 obetí. Zachrániť sa podarilo 18 ľudí a objaviť pozostatky troch obetí. Indonézia však operáciu zameranú na nájdenie tiel pasažierov odvolala, keďže záchranári v hlbokom a doposiaľ kompletne nepreskúmanom jazere čelili početným technickým a logistickým problémom. Prácu im sťažovali nebezpečné prúdy a chladná voda v hĺbke, ktorá je neprístupná pre potápačov.

 

V krajine často dochádza k lodným nešťastiam, pričom sa nedodržiavajú základné bezpečnostné pravidlá a lode sú často preplnené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies