Postupová matematika: Pozrite si scenáre postupu našich do štvrťfinále!

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 14:16 • 2 min
Postupová matematika: Pozrite si scenáre postupu našich do štvrťfinále!

HELSINKI – Štvrťfinále, ale aj vypadnutie z elitnej skupiny. Toto sú možné scenáre zamotanej Helsinskej skupiny na Majstrovstvách sveta v hokeji.

slovakia

left justify in out

Postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta už nemajú slovenskí hokejisti len vo svojich rukách. To, či sa k trojici postupujúcich pridá aj reprezentácia Slovenska, závisí aj od toho ako budú bodovať naši súperi.

Postupová matematika je neúprosná a zamotaná situácia v našej skupine ponúka viacero scenárov. Ak chcú naši hokejisti postúpiť musia v zápase s Američanmi bodovať naplno a dúfať, že si Francúzi zo zápasov s Nemeckom a Lotyšskom neodnesú viac ako 4 body.

V prípade, že by si naši hokejisti odniesli zo zápasu s Američanmi iba dva body, bude situácia omnoho komplikovanejšia. Nemecko musí v riadnom hracom čase poraziť Francúzsko a Lotyšsko nesmie naplno bodovať v obidvoch zápasoch.

Postúpiť môžeme aj v prípade, že s Američanmi získame len jeden bod. Lenže v takomto prípade bude musieť nastať nasledovný scenár: Lotyši budú musieť zdolať Francúzov a prehrať s Fínskom, Rakúsko nesmie zdolať ruskú zbornu a Francúzsko bude musieť poraziť Nemecko buď v predĺžení, alebo po samostatných nájazdoch.

Stať sa však môže aj to, že naši reprezentanti vypadnú z elitnej skupiny. Aby sa táto hororová situácia stala skutočnosťou musíme prehrať s Američanmi, Rakúsko musí poraziť Rusko, Lotyši musia uspieť s Francúzskom a Fínskom a Nemci s Francúzmi vyhrať buď v predĺžení, alebo po samostatných nájazdoch.

Zvyšné zápasy:

Lotyšsko - Francúzsko (dnes o 15.15 hod)
Rakúsko - Rusko (dnes o 19:15 hod)
Slovensko - USA (zajtra o 11:15 hod)
Francúzsko - Nemecko (zajtra o 15.15 hod)
Lotyšsko - Fínsko (zajtra o 19:15)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies