Rozčúlený Fico reaguje na proces Súmrak! Takýto otvorený list posiela prokurátorovi

NETKY.SK • 2 August 2022, 14:00 • 2 min
Rozčúlený Fico reaguje na proces Súmrak! Takýto otvorený list posiela prokurátorovi

BRATISLAVA – Prekvapuje ma, s akou naivitou plníte pokyny v politickom procese Súmrak proti predstaviteľom opozície.

slovakia

left justify in out

Alebo kladiem vážnu otázku, čo je za Vašou motiváciou tolerovať hrubé porušovanie zákonov v tomto procese. Použijem všetky legálne právne prostriedky, aby bola voči Vašej osobe, ako aj voči vyšetrovateľovi NAKA J. Vereščákovi vyvodená zodpovednosť za evidentné zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Odpoveď, že ste len plnili pokyny nadriadeného špeciálneho prokurátora D. Lipšica, politika a právoplatne odsúdeného páchateľa za zabitie človeka, ktorého riadi predseda OĽaNO I. Matovič, nebude postačujúca, aby ste sa tejto zodpovednosti zbavili.

 

img

      

Celý prípad  Súmrak je od samotného začiatku sprevádzaný zneužívaním trestného práva na likvidáciu opozície. Vymyslený skutok, tradiční udavači, nadkvalifikácia skutkovej podstaty trestného činu s cieľom založiť právomoc špeciálnej prokuratúry. Ako dozorový prokurátor ste vyšetrovateľovi NAKA odsúhlasili úplne všetko.

 

img

 

Napriek tomu, že vyšetrovateľ NAKA v piatok 29. júla 2022 ukončil vyšetrovanie, doteraz som ako obvinený nebol vypočutý, pretože vyšetrovateľ nebol spôsobilý poskytnúť mi základnú informáciu, z čoho som obvinený a nevedel vysvetliť ani konkrétne časti uznesenia o vznesení obvinenia. Je viac ako evidentné, že vyšetrovateľ nie je autorom tohto uznesenia. S Vaším súhlasom vyšetrovateľ ukončil 29. júla 2022 lehotu na preštudovanie vyšetrovacieho spisu bez toho, aby som bol vôbec riadne oboznámený o tomto vážnom procesnom úkone. Vrcholom Vášho zneužívania právomocí je, že ste ako dozorový prokurátor nezabezpečili, aby sa riadne a včas rozhodlo o mojej sťažnosti a sťažnostiach ostatných obvinených proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

 

img

      

Plníte politický pokyn. Zabezpečiť podanie obžaloby súčasne s rozhodnutím o sťažnosti proti uzneseniu obvinenia, a tak zmariť právo obvinených žiadať preskúmanie zákonnosti právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní. Postup zodpovedajúci charakteru Vášho nadriadeného  D. Lipšica.

 

img

      

Dnes, 1. augusta 2022, generálny prokurátor, bez posúdenia zákonnosti uznesenia o vznesení obvinenia, konštatoval vážne prieťahy v trestnom konaní v politickom procese  Súmrak.  Za tieto nesiete plnú zodpovednosť Vy, bez ohľadu na to, kto Vás na ne navádzal.

 

img

      

Týmto otvoreným listom Vás žiadam, aby ste prestali zneužívať svoje právomoci v mene politických cieľov D. Lipšica a I. Matoviča a aby ste urobili všetky potrebné rozhodnutia, ktoré budú viesť k odstráneniu nezákonností, ktoré páchate, a aby ste zabezpečili rešpektovanie mojich procesných práv.

 

Možno vás zaujme: Vyšetrovateľ NAKA a dozorový prokurátor konajú v kauze Súmrak bez prieťahov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies