Posledný zápas Dubu poriadne naštartoval: V športe takáto matematika neplatí, idem vyhrať

NETKY.SK • 31 Október 2023, 18:00 • 2 min
Posledný zápas Dubu poriadne naštartoval: V športe takáto matematika neplatí, idem vyhrať

BRATISLAVA - Slovenský MMA bojovník Michal Duba mieri do ďalšieho zápasu. Tentokrát bude jeho súperom ďalší Čech Adam Šindelář, ktorý sa pokúsi pomstiť svojho krajana Adama Jakubíka.

slovakia

left justify in out

Toho naposledy Duba uškrtil v 2. kole a o podobný scenár sa bude pokúšať aj v dueli s nevyspytateľným Šindelářom. Duel prebehne 11. novembra na podujatí RFA x IAF Special Title Night. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 

Súboj, ktorý rozhodla hlava

Duba išiel do svojho posledného zápasu s negatívnym skóre 2-3 a podľa predzápasových kurzov bol považovaný za outsidera. Už od prvých momentov však bolo jasné, že po silovej stránke a hlavne vo wrestlingu bude proti Adamovi Jakubíkovi dominovať. Jakubík neustále hrozil pákami na nohu, ktoré však Duba dokázal ubrániť a napokon sám svojho súpera zdolal na submisiu.

„Som spokojný, podal som maximálny možný výkon, aký som v tom čase vedel. Bol to súboj o hlave a v tom momente som ju mal v lepšom stave ako Adam,“ zhodnotil slovenský zápasník. V rámci RFA tak upravil svoje skóre na 2-1 a naďalej platí, že pod touto organizáciou je jeho jediným premožiteľom Miroslav Brož, ktorý ukončil Dubu v 2. kole na TKO.

 

Takáto matematika nefunguje

Práve s Brožom sa v minulosti stretol aj jeho najbližší súper Adam Šindelář, ktorý s ním prehral až na split decision. „Z tejto matematickej rovnica by malo vychádzať, že ma Šindelář porazí po vyrovnanom zápase. Chvalabohu, v športe takáto matematika neplatí, takže žiaden vplyv to nemá. Ja idem do toho súboja vyhrať a nezaoberám sa tým, čo bolo. Sústredím sa na to, čo bude, keď sa ten zápas začne,“ povedal Michal Duba.
 
Šindelář má síce aktuálne skóre 7-12, no drvivú väčšinu porážok nazbieral na začiatku kariéry, keď ešte nebolo MMA jeho prioritou. Z posledných šiestich duelov si odniesol skóre 4-2, no naposledy sa predstavil v klietke pred troma rokmi práve v súboji s Brožom.
 
„Šindelářa hodnotím ako skúseného fightera, ktorý má už odbúchané veľké množstvo profi zápasov, takže určite mám voči nemu rešpekt. Je to skúsený bojovník, ktorý navyše trénuje pod Monstrom, takže určite bude dobre pripravený,“ zhodnotil svojho súpera reprezentant bratislavskej Octagon Fighting Academy. Celý turnaj môžete sledovať aj prostredníctvom platformy PPV.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies