Posledný pacient s ebolou v Mali sa uzdravil

NETKY.SK • 12 December 2014, 07:56 • 2 min
Posledný pacient s ebolou v Mali sa uzdravil

BAMAKO - Posledný pacient nakazený ebolou v Mali sa vyliečil a odišiel z nemocnice. V krajine tak už neevidujú prípady tohto ochorenia, oznámilo vo štvrtok večer malijské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

V Mali zomrelo na ebolu šesť ľudí, z nebezpečného ochorenia sa zotavili ďalší dvaja. Krajina je šiestym západoafrickým štátom, ktorý zasiahla najhoršia zaznamenaná epidémia eboly, uviedla v správe agentúra Reuters. Na ebolu zomrelo najmenej 6533 ľudí v troch najviac postihnutých krajinách - v Sierre Leone, Libérii a Guinei, vyplýva z údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Ebola sa po prvý raz dostala do Mali, keď do krajiny prišlo zo susednej Guiney malé dievčatko, ktoré chorobe podľahlo v októbri. Neskôr v priebehu tohto mesiaca zomrel v Mali imám, ktorý tiež pricestoval z Guiney a ktorý nakazil ebolou ďalších ľudí.

      

Mali zatiaľ oficiálne nevyhlásili za krajinu bez eboly, čo už urobili v prípade Nigérie a Senegalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies