Posledná rozlúčka s bubeníkom kapely Olympic bude vo štvrtok

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 15:39 • 2 min
Posledná rozlúčka s bubeníkom kapely Olympic bude vo štvrtok

BRATISLAVA - Pohreb bubeníka českej kapely Olympic Milana Peroutku, ktorý skonal v sobotu vo veku 49 rokov, sa uskutoční vo štvrtok v pražskom krematóriu v Strašniciach. S hudobníkom sa budú môcť prísť rozlúčiť aj jeho priaznivci.

slovakia

left justify in out

Olympic v piatok koncertovali v Karlových Varoch, kde sa už bubeník cítil zle. V sobotu ráno ho rodina našla mŕtveho. "Príčinu úmrtia nechce rodina nijak komentovať," uviedla hovorkyňa kapely Gabriela Šimonová, ktorá taktiež odmietla informovať, čo bude s kapelou po Peroutkovom úmrtí. "Predpokladám, že vo štvrtok by snáď Petr Janda mohol povedať, čo bude ďalej," dodala. Janda ešte v sobotu pre iDnes povedal: "Som z toho taký vykoľajený, že vám nič nepoviem. Včera sme odohrali výborný koncert. Dajte mi tak dva tri dni, teraz nemôžem." Skupina mala 7. a 8. mája odohrať koncerty v pražskej Malostranskej besede, tie však hneď po bubeníkovej smrti zrušila. 

Skupina Olympic debutovala v roku 1968 albumom Želva, nasledovali štúdiovky ako Pták Rosomák (1969), Handful (1972) či Olympic 4 (1974). Celkovo vydali 17 štúdiových nahrávok a na konte majú hity ako Dynamit, Želva, Snad jsem to zavinil já, Slzy tvý mámy, Dej mi víc své lásky či Jasná zpráva. Peroutka sa podieľal na množstve albumov od Bigbítu (1986) po Sopku (2007). Pred Olympicom pôsobil napríklad v kapele S.L.S. Leška Semelku a v 90. rokoch zas sprevádzal Jana Kalouska, Janka Ledeckého či Marcelu Březinovú. Od roku 1995 bol tiež členom ASPM Jana Spáleného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies