Poslanec Smeru Blaha nie je členom strany, členstvo mu nechýba

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 13:16 • 2 min
Poslanec Smeru Blaha nie je členom strany, členstvo mu nechýba

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za Smer-SD Ľuboš Blaha dodnes do strany nevstúpil a ani sa na to nechystá. Napriek tomu je predsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti.

slovakia

left justify in out

Ako Blaha povedal v rozhovore pre agentúru SITA, nie je to o tom, že by sa nechcel politicky viazať Smeru, pretože so Smerom je spojený a myslí si, že málokto na Slovensku pochybuje, že by nebol sociálny demokrat alebo vyhranený ľavičiar. „Skôr ide o to, že moja celoživotná dráha bola vedecká a filozofická. Vo vedeckom prostredí som sa nikdy nechcel nejakým spôsobom zaväzovať niekde formálne členstvom,“ povedal. Zároveň netají, že spolupracoval s rôznymi stranami, s komunistickou stranou, so sociálnodemokratickými stranami. „Nebol to pre mňa problém. Dnes som úplne ukotvený v Smere. Ale formálne členstvo mi nikdy nechýbalo,“ uviedol.

Na Smere sa Blahovi páči, že nikto na neho netlačí, aby do strany vstúpil. „Toto sa mi páči na Smere, že sú to viac-menej pragmatici v tejto veci. Nebudujú staromódnu stranu, silne skostnatenú a formalizovanú, ale je to moderná strana, ktorá pracuje so širšou perspektívou,“ uviedol s tým, že Smeru nejde o vytvorenie klasickej masovej strany. „Kedysi strany potrebovali masové hnutia, potrebovali masové strany a členstvo bolo kľúčové. Dnes do veľkej miery strany a celá politika fungujú na iných princípoch - na základných lídroch, na tom, kto sa objaví v televízii, aké posolstvá dá, na tom, ako dokáže osloviť verejnosť. A či máte stranu, ktorá má 20 000 ľudí alebo máte stranu, ktorá má 5 000 ľudí, nie je to zásadné,“ vyhlásil.

Podľa neho sú však extrémy, virtuálne strany, ako je SaS, ktorá de facto nemá členskú základňu. „Ide o čisto elitárske teleso, ktoré funguje iba na internete,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies