Poslancov v pléne vystriedajú deti, vyspovedajú ministrov

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:23 • 2 min
Poslancov v pléne vystriedajú deti, vyspovedajú ministrov

BRATISLAVA - Poslancov Národnej rady SR na chvíľu vystriedajú deti z Detskej univerzity Komenského (DUK). Malých "poslancov" čaká v pondelok 24. augusta nielen prehliadka parlamentu, ale aj simulovaná Hodina otázok.

slovakia

left justify in out

Vyzvŕtajú v rámci nej členov vlády. Na otázky detí by mali odpovedať aj predstavitelia parlamentu -predseda Peter Pellegrini (Smer-SD) či jeho podpredsedníčka Erika Jurinová (OĽaNO). Chýbať by nemal minister školstva Juraj Draxler, šéf rezortu justície Tomáš Borec, minister zdravotníctva Viliam Čislák, šéf envirorezortu Peter Žiga, financmajster Peter Kažimír ani minister obrany Martin Glváč a šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (všetci Smer-SD). Práve Kaliňák patrí zvyčajne k najžiadanejším ministrom spolu so šéfom rezortu školstva. Deti sa radi pýtajú aj premiéra Roberta Fica.

 

Simulovaná Hodina otázok sa koná každoročne. Vlani sa detskí poslanci pýtali na školstvo, zbrane či Ukrajinu. Zaujímali ich aj platy ministrov, chýbajúce učebnice, štipendiá pre chudobných študentov aj na dlhšie prázdniny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies