Poslanci začali opäť diskutovať o odvolávaní premiéra

NETKY.SK • 18 September 2013, 19:29 • 2 min
Poslanci začali opäť diskutovať o odvolávaní premiéra

BRATISLAVA - Poslanci NR SR začali o 19:00 opäť diskutovať o odvolávaní premiéra Roberta Fica za kauzu SPP. 24. schôdzu na návrh vládneho Smeru prerušili o siedmej hodine ráno a cez deň pokračovali v 23. schôdzi NR SR.

slovakia

left justify in out

Rokovanie v nočných hodinách sa nepáči opozícii. Tá tvrdí, že ide o pošliapavanie demokracie. "Vy pošliapavate demokraciu, zneužívate moc veľmi hrubým spôsobom. Robíte si z ľudí, parlamentu a ústavy dobrý deň. Čo tu predvádzate je svinstvo," reagovala ešte v utorok na schválený návrh poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská.

Po zmene programu 24. schôdze, ktorú poslanci Smeru odsúhlasili v utorok krátko pred polnocou, v pléne odzneli viaceré kritické reakcie, ktoré dokonca vyústili až do fyzického konfliktu. Poslanec Smeru Ivan Varga totiž z rokovacej sály chcel vyniesť papierovú maketu zobrazujúcu premiéra Roberta Fica vo futbalovom drese s nápisom Daroval Slovensko zbohatlíkom. Tú po odchode premiéra na začiatku schôdze doniesol poslanec OĽaNO Igor Matovič.

Poslanec Jozef Viskupič (OĽaNO) chcel Vargovi vo vynesení makety zabrániť a následne sa už mimo rokovacej sály strhla fyzická potýčka medzi piatimi poslancami Smeru a Viskupičom. Ten po fyzickom konflikte skončil s jeden a pol centimetrovou tržnou ranou v ústach a pomliaždeninami. "Pre mňa z nepochopiteľných príčin sa na mňa vrhlo päť podnapitých poslancov Smeru. Pod znôškou vulgarizmov som bol takmer prehodený cez zábradlie," povedal po incidente Viskupič.

Dnešná diskusia sa v parlamente týkala hlavne konfliktu, ako aj pitiu alkoholu. V odpadkovom kontajneri pod budovou Národnej rady SR dnes poslanci za OĽaNO totiž objavili vyše sto prázdnych fliaš od alkoholu. Išlo o fľaše od whisky, rumu, ale najmä vína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies