Poslanci za SaS navrhujú zmenu pri príspevku na opatrovanie

NETKY.SK • 7 November 2016, 10:36 • 2 min
Poslanci za SaS navrhujú zmenu pri príspevku na opatrovanie

BRATISLAVA - Poslanci za stranu SaS navrhujú zmeniť podmienky poskytovania príspevku na opatrovanie. Do parlamentu predložili návrh novely zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia (ŤZP), podľa ktorého by sa príspevok na opatrovanie neznižoval za dni, počas ktorých bola osoba s ŤZP v zdravotníckom zariadení dlhšie ako 30 dní.

slovakia

left justify in out

Podmienkou by však bolo to, že zdravotnícke zariadenie vydá písomné potvrdenie, že poberateľ príspevku počas celého pobytu v tomto zdravotníckom zariadení opatroval fyzickú osobu s ŤZP. Novelou zákona sa majú poslanci zaoberať už na novembrovej schôdzi parlamentu.


"V praxi sa občas stávajú prípady, keď najmä v prípade detí je nevyhnutná aj fyzická prítomnosť opatrujúcej osoby v nemocnici, a to počas celého obdobia hospitalizácie,“ uviedli poslanci za SaS Jozef Mihál, Lucia Ďuriš Nicholsonová a Natália Blahová. Nemocnice podľa nich spravidla rady umožňujú opatrujúcim osobám takýto pobyt, pretože to vo výraznej miere odbremeňuje už beztak vyťažený zdravotnícky personál. „Opatrovatelia túto starostlivosť poskytujú nie s cieľom získania finančných prostriedkov, ale s cieľom uľahčiť hospitalizáciu blízkej osobe,“ dodali opoziční poslanci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies