Poslanci Smeru sa nečudujú, že Kiska už nekandiduje. Chcú,aby zvážil odstúpenie

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 15:41 • 2 min
Poslanci Smeru sa nečudujú, že Kiska už nekandiduje. Chcú,aby zvážil odstúpenie

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za Smer-SD sa nečudujú, že prezident SR Andrej Kiska nebude opäť kandidovať na najvyšší post v štáte. Podľa niektorých však Kiskovo rozhodnutie nestačí a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii.

slovakia

left justify in out

 Za Kiskovým rozhodnutím vidia poslanci Smeru-SD informácie z Finančnej správy, ktoré majú podľa nich potvrdzovať napríklad to, že Kiska niekoľkonásobne prekročil náklady na prezidentskú kampaň v minulých voľbách.

 

"Keby si pán prezident vypočul, čo všetko zaznelo na rokovaní výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, červenal by sa. Nečudujem sa, že sa rozhodol nekandidovať," povedal Dušan Jarjabek.

 

 

img

Dušan Jarjabek. Foto: TASR

 

 

 

Podľa podpredsedu Smeru-SD Juraja Blanára nie je náhoda, že Kiska oznámil svoje rozhodnutie v čase zasadnutia výboru, ktorý riešil konanie týkajúce sa financovania jeho minulej kampane. 

 

"Nevyzerá to ako náhoda, že to oznámil v čase zasadania výboru," uviedol Blanár, podľa ktorého nestačí rozhodnutie nekandidovať. "Pán prezident by mal požiadať spoločnosť KTAG, aby zverejnila všetky súvislosti s daňovými záležitosťami a financovaním jeho kampane. Ak to neurobí, nemal by zotrvať vo svojej funkcii," vyhlásil Blanár.

 

Z dokumentov Finančnej správy podľa jeho slov vyplýva viacero porušení v súvislosti s daňovými povinnosťami. "Hlava štátu by mala byť príkladom. Nech zverejní všetky tieto daňové veci, inak je to nedôveryhodné a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii," doplnil podpredseda Smeru-SD.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies