Poslanci sa vrátili k diskusii na odvolanie Sulíka a Budaja

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 10:57 • 2 min
Poslanci sa vrátili k diskusii na odvolanie Sulíka a Budaja

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v utorok ráno vrátili k diskusii k návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS). Do diskusie boli prihlásení ešte štyria rečníci, v úvode dvom z nich prepadlo poradie.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne rokovanie inicioval opozičý Smer-SD. Návrh odôvodnil pasivitou ministra pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Vláda návrh opozície odmietla. Diskusia sa v pléne NR SR začala 16. júna.

 

img

 

Šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) tiež informoval, že Sulíka listom požiada, aby počas svojho vystúpenia informoval poslancov o situácii s plynom. Okrem toho by mali poslanci hlasovať aj o návrhu opozície na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽaNO).

 

img

Okrem toho poslancov počas týždňa čaká aj niekoľko neprerokovaných bodov riadnej schôdze, napríklad novela zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní, ktorú predložil koaličný poslanec György Gyimesi (OĽaNO) s nezaradeným Tomášom Tarabom. Zákonodarcov čaká i voľba riaditeľa RTVS. Termín zatiaľ známy nie je, v koalícii sa spomína aj september.

 

Možno vás zaujme: Výrobnú halu v Dubnici zachvátil požiar, evakuovali 135 zamestnancov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona