Gröhling navrhuje dorovnanie platov v školstve k 10 %

NETKY.SK • 20 Jún 2022, 15:13 • 2 min
Gröhling navrhuje dorovnanie platov v školstve k 10 %

BRATISLAVA – Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) navrhuje dorovnanie platov zamestnancom v školstve od 1. júla, respektíve od 1. septembra, k desiatim percentám.

slovakia

left justify in out

V budúcom roku od 1. januára o ďalších 10 %. Šéf rezortu školstva to uviedol v pondelok s tým, že o návrhu sa bude ešte diskutovať. Vôľu na septembrové dorovnanie podľa neho prejavil aj minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

 

img

 

V týchto dňoch sa podľa jeho slov uskutoční stretnutie na úrovni premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ministra práce a ministra školstva. Riešiť budú platy zamestnancov vo verejnej i štátnej správe. „Uvidíme, ako dopadne diskusia,“ podotkol Gröhling, ktorý už pred pár dňami deklaroval, že trojpercentné zvýšenie platov zamestnancov škôl od 1. júla je finančne kryté a o ďalšom zvýšení sa rokuje.

 

Možno vás zaujme: Česko potrebuje nové stíhačky, výrobcovia však nestíhajú

 

Vyšší výber daní opätovne označil ako zdroj krytia. Štát by si podľa neho mal zhodnotiť najprv svoje náklady a až potom zvažovať zvyšovanie daní. „Tie zasiahnu všetkých. Ak máme iné zdroje, poďme využiť tie,“ podotkol. Desaťpercentné zvýšenie platov zamestnancov v školstve prostredníctvom zvýšenia daní navrhuje minister financií.

 

img

 

Gröhling opätovne požiadal o stretnutie zástupcov vlády a školských odborárov. Dúfa, že sa stretnú v najbližších dňoch. Odborári volajú po zvýšení platov v školstve od júla o desať percent. Minulý týždeň v Bratislave preto aj protestovali.

 

K téme: AKTUALIZÁCIA: Protest učiteľov oficiálne skončil, dav sa postupne rozchádza



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies