Porošenko vyzval k tomu, aby sa černobyľska zóna stala miestom "nových technológií"

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 11:00 • 2 min
Porošenko vyzval k tomu, aby sa černobyľska zóna stala miestom "nových technológií"

KYJEV - Prezident Ukrajiny Petro Porošenko je presvedčený, že zóna odcudzenia jadrovej elektrárne v Černobyle by sa mala stať miestom nových progresívnych technológií. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Ukrajina a aj celý svet nikdy nezabudnú na hroznú udalosť 26. apríla roku 1986. Černobyľ navždy zostane nehojacou ranou v srdci krajiny v srdciach miliónov ľudí. Aj dnes musíme urobiť všetko, aby sa táto tragédia už nikdy nestala. Musíme sa poučiť z týchto udalostí," napísal ukrajinský prezident na svojej stránke Facebook.
     

Predseda vlády Vladimír Groisman uctil pamiatku likvidátorov nehody jadrovej elektrárne v Černobyle. "Černobylská nehoda je strašná katastrofa, ktorá zničila milióny životov. Je to tragédia pre Ukrajinu a pre celý svet. Pamätáme," napísal na svojom profile sociálnej siete Facebook.
     

Katastrofa sa stala v jadrovej elektrárni v Černobyle 26. aprila roku 1986. Na Ukrajine bolo kontaminovaných 50-tisíc štvorcových kilometrov v 12 oblastiach. 19 ruských regiónov tiež utrpelo na území takmer 60-tisíc kilometrov štvorcových.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies