Porošenko udelil občianstvo budúcej námestníčke ministra vnútra

NETKY.SK • 14 December 2014, 10:23 • 2 min
Porošenko udelil občianstvo budúcej námestníčke ministra vnútra

KYJEV - Bývalá gruzínska ministerka vnútra Eka Zguladzeová získala ukrajinské štátne občianstvo. Udelil jej ho prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidentskej kancelárie by sa Zguladzeová mala stať námestníčkou ukrajinského ministra vnútra Arsena Avakova.
      

Agentúra UNIAN v noci nadnes informovala, že Porošenko vyjadril nádej, že Zguladzeová pomôže zmeniť sovietsky systém na ministerstve vnútra na európsky. Uviedol, že ukrajinská vláda prejavila politickú vôľu viesť úplnú transformáciu celej krajiny.
      

Ukrajinský prezident povedal, že počas rokovaní v Austrálii a Singapure dosiahol dohody o spolupráci v boji s korupciou. Spresnil, že Ukrajina pozve austrálskych špecialistov, aby reformy v záujme lepšej vymáhateľnosti práva a boja s korupciou boli čo najúčinnejšie.
      

Zguladzeová v rozhovore s Porošenkom vyslovila odhodlanie "pracovať na Ukrajine a pre Ukrajinu".
    

V ukrajinskej vláde pracuje niekoľko cudzincov, ktorým Porošenko tesne pred vymenovaním do funkcie udelil ukrajinské občianstvo. Ministrom zdravotníctva je Gruzínec Alexander Kvitašvili, ministrom ekonomického rozvoja a obchodu Litovčan Aivaras Abromavičius a ministerkou financií Američanka Natalie Jaresková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies