Porošenko omilostil ruského zajatca Starkova, vymenil ho za Ukrajinca

NETKY.SK • 1 December 2015, 12:41 • 2 min
Porošenko omilostil ruského zajatca Starkova, vymenil ho za Ukrajinca

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes udelil milosť zajatému ruskému majorovi Vladimirovi Starkovovi, ktorého zároveň vymenil za ukrajinského dôstojníka zajatého proruskými separatistami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výmenu oboch zajatcov dnes Porošenko oznámil na svojej oficiálnej webstránke. K správe pripojil tiež fotografiu z dnešného rána, na ktorej je spolu s prepusteným Ukrajincom Andrijom Grečanovom. Starkova zadržali v júli na východe Ukrajiny počas toho, ako šoféroval nákladné auto plné munície. Ukrajinská bezpečnosť následne zverejnila video, v ktorom sa tento muž priznal, že je aktívnym vojakom ruských ozbrojených síl. Neskôr ho ukrajinské úrady odsúdili na 14 rokov väzenia.

 

Kremeľ dlhodobo popiera, že by zásoboval zbraňami proruských povstalcov bojujúcich na východe Ukrajiny alebo priamo vysielal vojakov do tohto konfliktu, pri ktorom od apríla 2014 už podľa štatistík OSN prišlo o život vyše 8000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies