Popravy v prvom kole! Slovenské hviezdy doma excelovali a nedali súperom šancu

NETKY.SK • 11 September 2023, 10:00 • 2 min
Popravy v prvom kole! Slovenské hviezdy doma excelovali a nedali súperom šancu

Považskobystrickí bojovníci Sebastián Fapšo a Milan Ďatelinka zvládli svoje súboje na RFA 12 pred ich domácim publikom. Obaja dokázali zvíťaziť v 1. kole na knokaut a nedopustili žiadne komplikácie. Významný krok k titulu spravili aj David Hošek s Dominikom Toporcerom, ktorí po zbesilom tlaku na zemi ukončili svojich súperov na TKO.

slovakia

left justify in out

Tank úradoval, kráľ návratov to zvládol
Prezývka Milana Ďatelinku znie Mr. Comeback a to predviedol aj v hlavnom predzápase večera proti Španielovi Corujovi, ktorý bral zápas na poslednú chvíľu. Ďatelinka naplnil papierové predpoklady a dominoval už od úvodných sekúnd. Po prvom perfektne mierenom calf kicku bolo zreteľne vidno na Španielovi, ako ho zabolel. Ďalšie kopy na nohu boli už smrteľné a Ďatelinka si po troch prehrách v rade pripísal prvú výhru od roku 2020.
 

Sebastián Fapšo urobil so svojím súperom rýchly proces podobne ako jeho dlhoročný kamarát Ďatelinka. Čiernohroca Radovana Vukoviča k ničomu nepustil a postupne ho údermi na telo oberal o kyslík. Ku koncu úvodnej trojminútovky už Vukovič neustál zbesilý tlak a nechal sa odpočítať už po prvom knockdowne. Obe domáce hviezdy tak splnili svoju misiu pred vypredanou športovou halou v Považskej Bystrici.

Krok od titulovej šance
Dominik Toporcer v najvyhrotenejšom zápase večera čelil svojmu voľakedy dobrému kamarátovi Adamovi Neupauerovi. Ich súboj bol okorenený aj vzájomnou nevraživosťou, ktorá však opadla hneď po ich zápase. V ňom ťahal za dlhší koniec Toporcer, ktorý po skvelom kolene celý čas bil Neupauera na zemi. Ten aj keď prežil do gongu, do 2. kola už nebol schopný nastúpiť. Toporcer tak upravil svoje skóre na 3-0 a má všetky predpoklady na to, aby už najbližšie zabojoval o titul bantamovej váhy.
 

Výzvu smerom k šampiónovi Humburgerovi dal David Hošek, ktorý to však proti Michalovi Glosovi vôbec nemal jednoduché. Po skvelom úvode sa nechal na zemi pretočiť a zvyšok prvého kola strávil pod slovenským grapplerom. V 2. kole sa u podarilo ubrániť takedown a naopak, sám začal Glosa na zemi zasypávať údermi. Ten napokon tlak neustál a nechal sa ukončiť na TKO.

 

Nová ženská hviezda
V perfektnom svetle sa ukázala holandská bojovníčka Benita van Rooij, ktorá nedala najmenšiu šancu Amine Mukhamed. Premožiteľka Veroniky Zajícovej síce v 1. kole doručila takedown, no nebzepečenstvo hrozilo len zo strany Holanďanky, ktorá hrozila submisiami zospodu. V 2. kole sa o takedown pokúsila samotná van Rooij a po prechode do backmountu okamžite Mukhamed uškrtila.
 

Ykos Ibragimov opäť predviedol dokonalú búrku a ukončil svojho súpera už v 1. kole. Rovnako úspešný bol aj Adam Jakubík, ktorý sa po tvrdej prehre s Michalom Dubom v RFA vrátil na víťaznú vlnu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies