Poór sa chce angažovať aj v českom futbale, Spartak je však stále jeho srdcovkou

NETKY.SK • 5 November 2018, 15:45 • 2 min
Poór sa chce angažovať aj v českom futbale, Spartak je však stále jeho srdcovkou

TRNAVA - Vladimír Poór sa ako majiteľ slovenského futbalového klubu Spartak Trnava potešil z vybudovania štadióna, zisku majstrovského titulu pre "andelov" po dlhých 45 rokoch i historického postupu do skupinovej fázy v Európskej lige UEFA. Trnavský podnikateľ uvažuje o tom, že by sa začal angažovať v českom klube Bohemians Praha.

slovakia

left justify in out

"Presúvam niektoré spoločnosti a aktivity do Prahy, pretože je tam podnikanie relatívne jednoduchšie. To však neznamená, že by som sa tam sťahoval aj ja. V Trnave mám hlboké väzby, dve vnučky, troch vnukov, bolo by pre mňa dosť zložité odtiaľto odísť. Treba sa však zamyslieť nad futbalom, pretože obyvatelia Trnavy si zvolili primátora, ktorý futbal nenávidí. V histórii Spartaka je to vôbec po prvý raz, čo mu mesto vôbec nepomáha. Naopak mu škodí, čo je práve v Trnave nepochopiteľné. Človek sa musí zamyslieť, či nie je lepšie byť priateľom v cudzom meste, ako byť za nepriateľa vo vlastnom," vyjadril sa Poór v rozsiahlom rozhovore.

Póor priznal, že premýšľa o podpore Bohemians

"Keď počúvam historky od Karola Dobiaša, je to presne to, čo chcem vo futbale zažívať. Fanúšikovia tohto klubu všetko prežívajú srdcom. To je dôvod, prečo by som mohol ´Bohemku´ začať podporovať. Určite len ekonomicky, ako sponzor. Nemám už záujem vstupovať do ďalších futbalových klubov. Musím sa zamyslieť, čo vôbec so Spartakom," poznamenal Poór, ktorý by rád pozdvihol pražský klub.

 

img

 

 

"Predtým sa v českých médiách o slovenskej lige takmer nepísalo, dnes sa o Trnave píše. Máme najkrajší štadión v Čechách a na Slovensku. Návštevnosť zápasov je však v Česku ďaleko vyššia než naša. Ja by som s ´Bohemkou´ strašne rád zažil niečo podobné čo s Trnavou. Rád by som jej pomohol, aby z toho fanúšikovia Bohemians mali radosť. Niektorí ľudia robia futbal s rozumom a pre peniaze, ale to nie je cesta. Futbal je potrebné cítiť a brať ho srdcom, preto sa mi páči Bohemians. Na iných mančaftoch, ktoré nechcem menovať, vidím chlad. Mám rád emócie, tie sú napríklad v Ostrave. A na Slovensku to vidím iba v Trnave a Dunajskej Strede."

 

Hapal bol vraj dobrou voľbou

Vladimír Poór sa v obsiahlom rozhovore, ktorý zverejnil aj web isport.cz, vyjadril aj na iné témy. Na margo angažovania českého kouča Pavla Hapala, ktorý si sadol na lavičku slovenskej futbalovej reprezentácie po odstúpivšom Jánovi Kozákovi, skonštatoval: "Osobne si myslím, že je to najlepšie riešenie, aké sa mohlo zvoliť. Hapal má niečo za sebou, ukázal veľmi dobré výsledky, je o generáciu mladší než bývalý tréner. Do národného mužstva budú teraz prichádzať mladší hráči a Pavel si s nimi psychologicky poradí ľahšie, ako by to robil tréner Kozák."

Spomenutý bývalý kouč slovenskej reprezentácie Ján Kozák nesúhlasil, aby A-tím SR viedol český lodivod. Poór s tým nemá problém, keďže v Trnave pôsobilo viacero českých trénerov - Josef Mazura, Pavel Hoftych či momentálne Radoslav Látal. "Ja som sa vždy držal toho, že bývalé Československo bolo vo futbale a hokeji významnou krajinou, dosiahlo úžasné úspechy. A stále tvrdím, že mix českých a slovenských futbalistov výborne funguje, príkladom je Plzeň. Vyplatilo sa to Viktorii, ktorá účinkuje v Lige majstrov, ale aj Trnave, pretože sme sa dostali do základnej skupiny Európskej ligy UEFA. Nepotrebujeme príliš mnoho cudzincov z celého sveta, ako to registrujem v druhej či tretej slovenskej lige. To je úplne zbytočné," dodal Poór.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies