Pominville podpísal s Minnesotou päťročný kontrakt na 28 miliónov

NETKY.SK • 4 Október 2013, 10:27 • 2 min
Pominville podpísal s Minnesotou päťročný kontrakt na 28 miliónov

ST. PAUL - Klub zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild predĺžil kontrakt s útočníkom Jasonom Pominvillom o ďalších päť rokov v hodnote 28 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročnému krídelníkovi vyprší po prebiehajúcej sezóne posledný rok päťročného kontraktu, ktorý uzavrel ešte v roku 2009 s Buffalom Sabres. Podľa novej zmluvy by mal zarobiť priemerne 5,6 milióna dolárov ročne. "Ak som mal predĺžiť zmluvu, chcel som to mať hotové ešte na začiatku sezóny. Takto ma to už nebude rozptyľovať a môžem sa sústrediť iba na hokej. Som veľmi rád, že tu ostanem ďalších šesť rokov," uviedol pre nhl.com.

Pominville prišiel k "divochom" počas uplynulého skráteného ročníka z Buffala, za ktoré odohral celú dovtedajšiu kariéru v NHL. V desiatich dueloch za Minnesotu strelil štyri góly a na ďalších päť prihral. V uplynulej sezóne dosiahol celkovo 34 bodov v 47 zápasoch. 

Pominville odohral v desiatich sezónach v profilige 589 duelov základnej časti s bilanciou 465 bodov za 189 gólov a 276 asistencií. V 47 stretnutiach play off pridal 12 gólov a 16 asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies