Poľský prezident: Bez Ukrajiny nebude Európa stabilná ani bezpečná

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
Poľský prezident: Bez Ukrajiny nebude Európa stabilná ani bezpečná

KYJEV - Poľsko bude pokračovať v poskytovaní podpory Ukrajine a bude naďalej robiť všetko pre to, aby jej pomáhali aj ďalšie krajiny a ľudia slobodného západného sveta, povedal dnes v Kyjeve poľský prezident Bronislaw Komorowski.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na zasadnutí ukrajinského parlamentu, Najvyššej rady Ukrajiny, vyhlásil, že "vždy, keď Poliaci a Ukrajinci povstali proti sebe, využil to niekto iný, kto chcel zbaviť ich národy nezávislosti a slobody", citovala ho ukrajinská tlačová agentúra UNIAN.
     

"Poľsko a Ukrajina nebudú mať medzi sebou spory a ich národy budú môcť zabudnúť na debaty o histórii ich konfliktov a ich tragických dôsledkoch," pokračoval Komorowski. "Správnou je cesta vzájomného odpustenia a zmierenia," dodal.
     

Podľa poľského prezidenta Európa nebude stabilná a bezpečná, ak sa Ukrajina nestane jej súčasťou. Upozornil, že si Ukrajina vybrala cestu európskej integrácie, čo Poľsko víta.
     

A pripomenul pamätné slová obnoviteľa nezávislého poľského štátu po prvej svetovej vojne, maršala Józefa Pilsudského, ktorý povedal, že "nebude slobodné Poľsko bez slobodnej Ukrajiny".
     

"Dnes musíme povedať, že nebude stabilnej a bezpečnej Európy, ak sa Ukrajina nestane jej súčasťou," zdôraznil podľa agentúry UNIAN Komorowski.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies