Poľské úrady vyhostili zadržaného motorkára z ruského klubu Noční vlci

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 12:23 • 2 min
Poľské úrady vyhostili zadržaného motorkára z ruského klubu Noční vlci

VARŠAVA - Jednému z účastníkov motorkárskej jazdy na počesť víťazstva Červenej armády nad fašizmom anulovali poľské úrady vstupné vízum a súčasne mu na päť rokov zakázali vstup do krajín schengenského priestoru. Agentúru RIA Novosti o tom dnes informoval vedúci poľskej sekcie Nočných vlkov Dariusz Kaczmarczyk.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie poľských úradov sa týka Nikolaja Loginova, ktorého poľská polícia zadržala v stredu v meste Myslowice.

 

Ruský generálny konzul v Krakove Aleksandr Minin pre RIA Novosti vysvetlil, že pobyt Loginova v Poľsku podľa poľských úradov "ohrozuje bezpečnosť a verejný poriadok". Ruského občana v noci nadnes vyhostili z Poľska do Ruska. Momentálne sa nachádza v Kaliningrade, spresnil Kaczmarczyk.

 

Tohtoročná jazda je už tretia v poradí. Úrady aj v uplynulých rokoch bránili motorkárom vo vstupe na poľské územie. Zdôvodňovali to obavami z ohrozenia bezpečnosti. Motorkárom sa však napriek tomu podarilo dostať do Berlína.

 

Motorkárska jazda Cesty víťazstva - na Berlín sa začala 27. apríla v ruskom meste Nižnije Mnevniki. Motorkári majú za sebou zastávky v Moskve, Smolensku, Katyni, Minsku, Varšave i Vroclavi a ďalších mestách. Ich trasa povedie ešte Budapešťou, Bratislavou, Prahou a Drážďanmi a 9. mája by mali doraziť do Berlína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies