Politológ: Kiska bol málo kritický, nemal hovoriť len o zdravotníctve

NETKY.SK • 26 November 2014, 11:26 • 2 min
Politológ: Kiska bol málo kritický, nemal hovoriť len o zdravotníctve

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska nemal vo svojom vystúpení v národnej rade hovoriť len o zdravotníctve, ale mal jasne pomenovať, čo problém korupcie na Slovensku spôsobuje, myslí si politológ Ján Baránek.

slovakia

left justify in out

"Práve prezident mal byť ten, kto problém korupcie pomenuje od základu a pomenuje ho nielen v súvislosti s jedným rezortom. V tomto smere bol jeho prejav veľmi zhovievavý nielen voči Smeru, ale voči všetkým vládam, ktoré tu boli, pretože to je ich záležitosť," povedal Baránek agentúre SITA. Podľa politológa bol Kiskov prejav viac neutrálny než kritický. "Netreba za každú cenu kritizovať, ale ide tu o pomenovanie problémov," dodal Baránek.

 

Vystúpenie hlavy štátu pred poslancami sa dá podľa politológa zároveň chápať ako prejav podpory demonštrantom, ktorí v posledných dňoch protestujú proti korupcii v zdravotníctve. "Treba dať prezidentovi k plusu, že nejakým spôsobom nehuckal k anarchii, ale práve naopak, vzýval na pokojný priebeh takýchto akcií," myslí si Baránek. Za najdôležitejšie z Kiskovho prejavu považuje to, že prezident označil politické nominácie za podstatnú príčinu zla v zdravotníctve. "To je aj jedna z požiadaviek demonštrantov. Čo mi trošku prekážalo je, že prezident by mal mať širší záber ako demonštranti," ukončil Baránek. 

Prezident Andrej Kiska dnes prehovoril v Národnej rade SR. O svoje prvé vystúpenie pred poslancami požiadal, aby sa vyjadril k aktuálnym otázkam, ktoré sa týkajú zmien vo vedení parlamentu. Prezident hovoril najmä o problémoch zdravotníctva, dotkol sa však aj rezortu školstva a postavil sa za protesty ľudí proti korupcii v zdravotníctve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies