Polícia z Bosny rozbila sieť obchodníkov s bielym mäsom, ktorí pôsobili aj v Rakúsku

NETKY.SK • 7 November 2016, 15:54 • 2 min
Polícia z Bosny rozbila sieť obchodníkov s bielym mäsom, ktorí pôsobili aj v Rakúsku

SARAJEVO - Bosnianska polícia odhalila sieť obchodníkov s bielym mäsom, ktorá prostredníctvom internetu "ponúkala" mladé ženy z Bosny a Srbska, ale aj zrejme z Ukrajiny a nútila ich k prostitúcii v hoteloch. Jej aktivity siahali aj do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť bosnianskej strany o právnu pomoc zasahovala rakúska polícia na viacerých miestach, pričom oslobodila niekoľko žien. V Rakúsku však zatiaľ nebol nikto zadržaný, potvrdil informáciu dnešného vydania denníka Kronen Zeitung pre agentúru APA Gerald Tatzgern zo Spolkového kriminálneho úradu.


Podľa jeho slov išlo o "skrytú prostitúciu" v hoteloch, pri ktorej však ženy v Rakúsku neboli ponechané napospas svojmu osudu, ale mali okolo seba dozorujúce osoby, ako aj sprostredkovateľov. Prevádzkovatelia hotelov o ich trestnej činnosti nevedeli. Organizátori nekalých aktivít často menili miesta, aby priveľmi nepútali pozornosť. Sieť bola aktívna prakticky na celom území Rakúska, od Viedne až po spolkovú krajinu Vorarlbersko.


Pri piatkových raziách v Bosne a Hercegovine zadržali celkove 16 podozrivých.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies