Polícia vyzýva vodičov, aby v posledný deň školského roka jazdili opatrne

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 16:10 • 2 min
Polícia vyzýva vodičov, aby v posledný deň školského roka jazdili opatrne

BRATISLAVA - Polícia apeluje na vodičov, aby v posledný deň školského roka zvýšili pozornosť na miestach, kde možno predpokladať pohyb detí, a jazdili opatrne. V utorok (30.6.) bude pri školách aj viac policajtov. TASR informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

V záujme bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky však policajti zvýšia dohľad počas celého leta najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detských ihrísk, parkov a ďalších miestach so zvýšeným pohybom osôb. "Polícia pripravila aj preventívno-výchovné aktivity, takže policajti navštívia deti a mládež v detských táboroch, ale aj seniorov v kluboch. Počas piatich dní, od 6. do 10. júla, budú policajti spolu s pracovníkmi Slovenského Červeného kríža nielen zisťovať vedomosti vodičov z poskytovania prvej pomoci, ale budú ich aj vzdelávať v tejto oblasti," informovala Baloghová.
     

Počas letnej turistickej sezóny je podľa strážcov zákona na cestách zvýšená intenzita cestnej premávky. Jej súčasťou je aj vznik kolíznych situácií, ktoré následne vyúsťujú do dopravných nehôd. "Počas minuloročných letných prázdnin sme zaznamenali 2256 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 50 osôb, ťažké zranenie utrpelo 165 a ľahké 1029 osôb," dodala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies