Polícia v spolupráci s Červeným krížom preverí vodičov z poskytovania prvej pomoci

NETKY.SK • 8 August 2016, 13:40 • 2 min
Polícia v spolupráci s Červeným krížom preverí vodičov z poskytovania prvej pomoci

BRATISLAVA - Na slovenských cestách bude od dnešného dňa až do piatka (12.8.) prebiehať preventívna kontrola za účasti Slovenského Červeného kríža (SČK). Táto spolupráca bude zameraná na preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci v súvislosti s cestnou premávkou. TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Ktokoľvek, kto neposkytne potrebnú pomoc osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy na zdraví, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, dopúšťa sa trestného činu neposkytnutia pomoci. V takomto prípade hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," upozornila Baloghová.

 

Podobne je to podľa nej v zákone upravené aj v prípade vodiča, ktorý pri dopravnej nehode neposkytol potrebnú pomoc osobe, ktorá pri nej utrpela ujmu na zdraví, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Po dokázaní viny hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody až na tri roky.

 

"Ak môžeme potrebnú pomoc poskytnúť a nevystavujeme tým seba alebo iného nebezpečenstvu, mali by sme pomocnú ruku vždy podať. V budúcnosti môžeme takúto pomoc iných potrebovať my," dodala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies