Polícia v Clevelande žiada počas zjazdu republikánov o zákaz nosenia zbraní

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 07:37 • 2 min
Polícia v Clevelande žiada počas zjazdu republikánov o zákaz nosenia zbraní

CLEVELAND - Šéf policajného zboru v meste Cleveland v americkom štáte Ohio vyzval v nedeľu tamojšieho guvernéra Johna Kasicha na to, aby počas nominačného zjazdu Republikánskej strany USA vyhlásil výnimočný stav a zakázal nosenie strelných zbraní na verejnosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Je mi jedno aký je právny precedens, silne však cítim, že vedenie musí povstať a chrániť týchto policajtov," uviedol šéf clevelandského policajného zboru Steve Loomis v reakcii na streľbu v americkom štáte Louisiana, pri ktorej zahynuli v nedeľu traja policajti a ďalší traja utrpeli zranenia, pričom jeden z nich je doposiaľ v ohrození života.

 

Samotný Kasich na žiadosť reagoval vyhlásením, že právomoc na pozastavenie zákonov, na základe ktorých môžu obyvatelia Ohia nosiť na verejnosti zbraň, ako guvernér tohto štátu nemá. Guvernéri podľa jeho slov nemajú kompetencie na pozastavenie zákonov na federálnej ani štátnej úrovni.

 

Štvordňový nominačný zjazd americkej Republikánskej strany, na ktorom účastníci potvrdia kandidáta strany pre novembrové prezidentské voľby sa v Clevelande začína už dnes.

 

V centre tohto mesta sa v nedeľu prechádzal s poloautomatickou puškou a menšou strelnou zbraňou 57-ročný Steve Thacker patriaci k miestnej skupine držiteľov zbraní, ktorý chcel takýmto spôsobom poukázať na svoje práva, pričom pritiahol pozornosť miestnej verejnosti a médií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies