Polícia v Berlíne zadržala 77 nehnuteľností libanonského klanu

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 19:44 • 2 min
Polícia v Berlíne zadržala 77 nehnuteľností libanonského klanu

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala v Berlíne 77 nehnuteľností, ktoré vlastnila libanonská rodina podozrivá z viacerých zločinov, podobných praktikám mafie, vrátane krádeže obrovskej zlatej mince.

slovakia

left justify in out

Zhabané rodinné domy, bytové domy a záhradné parcely majú hodnotu zhruba 10 miliónov eur, informujú miestne médiá. Podľa vyšetrovateľov rodina kúpila nehnuteľnosti prostredníctvom peňazí, ktoré získala z organizovaného zločinu. Členovia klanu sú podozriví z činov ako vražda, vydieranie či pašovanie drog a ľudí.

Majetok rodine, ktorú z právnych dôvodov identifikovali len ako R, úrady zhabali na základe zákona zameraného na pranie špinavých peňazí. Ten v Nemecku prijali vlani a umožňuje aj zhabanie nehnuteľností za účelom vymáhania nezákonných ziskov.

Spravodajský portál BBC informuje, že v súvislosti s krádežou stokilogramovej kanadskej mince známej ako "Veľký javorový list", ktorú odcudzili v marci 2017 z Bodeho múzea, zatkli muži zákona troch členov rodiny. Mincu sa zatiaľ nepodarilo nájsť, čo vyvoláva obavy, že ju mohli roztaviť a následne zlato speňažiť. Hodnota mince bola zhruba 3,7 milióna eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies