Polícia upozorňuje na telefonických podvodníkov!

NETKY.SK • 5 August 2022, 06:00 • 2 min
Polícia upozorňuje na telefonických podvodníkov!

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje na telefonických podvodníkov, ktorí sa najčastejšie zameriavajú na seniorov. Informovala o tom na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Podľa slov policajtov za stredu zaevidovali 14 oznámení o takýchto pokusoch o podvod. V spomínaných prípadoch podvodník predstieral, že je lekár prípadne sestrička, ktorí kontaktovali staršiu osobu s informáciou, že jej syn alebo dcéra mali dopravnú nehodu, majú zranený jazyk a nemôžu komunikovať. Ďalej podvodník uviedol, že pri nehode došlo k zraneniu malého chlapca a z tohto dôvodu mu majú poslať peniaze, aby prípad neriešila polícia.


V ďalšom prípade sa podvodník vydával za policajta, ktorý zisťoval, či senior vyberal z banky peniaze a akú hotovosť má doma, keďže má dôjsť k prepadu. Polícia pripomína, aby ľudia intenzívne komunikovali so svojimi staršími príbuznými, aby sa nestali obeťou podvodníkov.

 

 

Možno vás zaujme: Útočník s nožom napadol dvoch mužov, utrpeli vážne zranenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies